Over mij

Ik ben opgegroeid tussen het groen, op een authentieke en ambachtelijke kwekerij van eenjarige en vaste planten. Dit familiebedrijf is vandaag de dag bekend als Kwekerij Krijn Spaan. Hier worden de planten nog met de hand gezaaid en gestekt. Mijn opa heeft het bedrijf opgericht, dat is begonnen als groentekwekerij. Toen mijn vader het bedrijf overnam, zorgde zijn passie voor vaste- en eenjarige planten voor een uitbreiding van het assortiment.

Al jong stapte ik vrolijk rond tussen de bloemen in de kas en hielp ik maar wat graag mee de planten op te potten en te verkopen. Vooral als mijn opa er was. Ik had al vroeg oog voor de bloeiwijze van de planten en mooie combinaties, later leerde ik hun Latijnse namen. Ik volgde een opleiding voor tuinontwerp en beplantingsleer. U raadt het natuurlijk al, ik ben gaan werken op de kwekerij van mijn vader. Daar heb ik de afgelopen 8 jaar veel ervaring opgedaan met eenjarige en vaste planten en heesters.

"Je leert de planten pas echt goed kennen als je er elke dag mee werkt en je ze in je handen hebt", zegt mijn vader altijd. Dat is zeker waar. Als je goed kijkt naar de groeiwijze van planten, kennis vergaart over hun standplaats, hoogte en bloeitijd en gevoel hebt voor blad- en kleurencombinaties, dan kan je de mooiste creaties maken. Durven te experimenteren en elke keer weer iets bijzonders bedenken, dat is mijn kracht en passie.Het kleine meisje dat op haar klompjes allemaal bloemenavonturen beleefde, had nooit kunnen dromen dat ze later tuinvrouw van Noord-Holland zou worden. Vorig jaar won ik deze wedstrijd, van het programma Eigen Huis en Tuin. Mijn verleden, heden en toekomst liggen in het groen.

Graag maak ik uw wereld ook wat groener.

Miranda
vhg logo2

In 2020 ben ik groenambassadeur geworden van de Branche vereniging voor hoveniers (VHG). Samen hebben we een imagocampagne gemaakt, waarmee we de meerwaarde van de groenprofessional zichtbaar willen maken bij het publiek. De VHG-groenprofessional is de specialist die bij uitstek kan adviseren en helpen om te vergroenen.